Szolnoki kémiatanárt is elismert a Richter Gedeon

Megosztás

Négyen, köztük Terjékiné Tóth Edit Aranka vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián.

Négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián – számolt be honlapján a Richter Gedeon.

Az elismerést a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására.

A 2023-as díjazottak között szerepelt Terjékiné Tóth Edit Aranka, a Szolnoki SZC Pálfy-Vízügyi Technikum kémiaszakos pedagógusa. A SzolnokTV riportja szerint Terjékiné több mint 40 éve dolgozik és tanít az intézményben.

A fenti képen az első sorban, jobb szélen található a szolnoki tanárnő, aki nemrég vehette át díjazott kollégáival együtt az elismerést.

A Richter Gedeon honlapján a Terjékiné Tóth Edit Aranka ars poeticája is szerepel, amelyben Maria Montessorit idézi: “A pedagógus feladata csak a vezetés, az útmutatás: ő csak segít, szolgál, míg a gyermek személyisége a maga erejénél fogva fejlődik, mert a gyermek maga cselekszik.”

Forrás és fotó: Richter Gedeon

Kapcsolódó cikkek